Finn Fem Fel

Bor i Borås? - Tror det
Jobbar på nåt IT grej? Nej går i skolan!!!
Har en Pappa som är Polis?! - Nej han är vaktmästare hos Polisen !!!
Har försökt ta livet av mig?!- Nej, har varit i skolan hela dagen.
Har en psykisksjukdom?- Jaa!! utan att tveka...


Hela grejen är helt fucked up!
Men ändå så tycker jag att killen är duktig.. Han är ju smart för tusan .. Han har fått min äldsta barndoms "Vännis"
att gå på allt det här ?!
Att tro på honom...
Att lyssna på hans ord ..
och att "tycka" honom..


Människan är manipulativ, han lurar och ljuger för att få vad han vill '?!

Manipulationen kan användas för att dölja en bakomliggande problematik. En person som har en ännu ej diagnostiserad neuropsykiatrisk problematik, kan förhala och manipulera för att undvika deltagande i en av socialtjänsten anordnad arbetspraktik. Bakgrunden kan vara att personen har erfarenhet av tidigare misslyckanden på arbetsplatser.

Psykopat?!
Ordet psykopat har en stark negativ klang för de flesta människor, ordet används ofta som ett skällsord. I dagens film och litteratur är intresset stort för psykopati. En psykopat är med en enkel förklaring en person som saknar förmågan att känna empati med sin omgivning. En psykopat vet vad som är rätt och fel, men tycker att han står över de regler och normer som finns i samhället. Han saknar vad man normalt kallar samvete.


Mytoman?!
Mytomani innebär att en person, en mytoman, ljuger mer eller mindre tvångsmässigt, det vill säga utan att det finns någon tydlig orsak till lögnen. Mytomani är i sig självt ingen psykiatrisk diagnos. Ibland kan den härledas till narcissism, paranoia eller schizofreni, ibland till olika tvångssyndrom. En mytoman känner ingen skuld när han eller hon ljuger, det blir en "sport" att testa om omgivningen tror på ens lögner, även om de egentligen är betydelselösa. Många mytomaner skapar en myt om sig själva varifrån de kommer, hur deras uppväxt har varit, hur mycket pengar de har, vad de jobbar med osv. Orsakerna kan vara flera, dels att verka mer intressant, dels att väcka omgivningens medlidande etc. Vissa mytomaner tror själva på sina lögner, andra gör det inte....

 
Det är skrämmande hur mkt som stämmer, hur mkt som känns igen...
Den här killen är FARLIG
Han är ingen man vill ha i sitt liv!!
Men se upp, han tror på sina lögner.
DU vill inte ha en sån här människa i ditt liv..
Se till så att du är uppmärksam!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0